Mijn gedachten over balans.

1.Energie
Energie is datgene waaruit het leven zijn kracht haalt. Het energie-evenwicht kan uit balans zijn wat aanleiding kan geven tot een stoornis of ziekte. Door de verstoring weg te nemen krijgt het individu weer zijn kracht en energie terug. In een behandeling worden d.m.v. spiertesten verstoringen opgespoord. Ze worden opgelost door het masseren, vasthouden of kloppen van bepaalde acupressuurpunten, meestal in combinatie met oogbewegingen en / of remedies.
2.Prikkeloverdracht
In mijn praktijk werk ik d.m.v.spiertesten. D.m.v. spiertesten worden verstoringen opgespoord. En d.m.v. het vasthouden, masseren en kloppen van bepaalde punten worden energiesystemen weer hersteld; m.n. bloedcirculatie, lymfestroom en meridiaanenergie worden weer gebalanceerd en geactiveerd.
3.Drainage
De energie van het lichaam kan verzwakt worden door fysieke of geestelijke overbelasting, heftige emoties, (lucht) vervuiling, geopatische onbalans, elektrosmog, operaties etc. Hierdoor kunnen afvalstoffen zich ophopen. Om de gezonde situatie weer terug te krijgen, werk ik, naast het versterken van het lichaam, aan de afvoer van afvalstoffen. Daarvoor gebruik ik tijdens de behandelingen ontgiftingsmiddelen Na de behandeling dient de cliŽnt water te drinken om de, tijdens de behandeling vrijgekomen afvalstoffen, verder af te voeren. Ook op emotioneel niveau kan er gewerkt worden aan het loslaten van verstoringen. Hiervoor kan ik werken met verschillende technieken waaronder E.S.R.( Emotional Stress Release)
4.Voeding
Klachten kunnen veroorzaakt worden doordat de voedingsstoffen niet op een juiste manier door het lichaam worden opgenomen of omdat er stress is ontstaan op een of meerdere voedingsstoffen. Het kan zijn dat iemand wel gezond en voldoende eet, maar dat bepaalde voedingsstoffen niet opgenomen worden. D.m.v. bepaalde protocollen kunnen deze blokkades op opname behandeld worden. Ook overgevoeligheden op voeding kunnen zo behandeld worden. Soms is een tijdelijke inname van voedingssupplementen nodig. Wat betreft geestelijke voeding kan ook gewerkt worden aan bepaalde overtuigingen of gedachten die het systeem uit balans brengen en energie verslinden. Hiervoor is het noodzakelijk om aan bepaalde emoties of overtuigingen te werken.
5.Psyche
Emotie kan gezien worden als (E)nergie die in ( Motie) beweging dient te komen. Het moet worden geuit. Als dit niet gebeurt kan de energie van de emotie ergens in het lichaam zich op gaan hopen en een blokkade gaan vormen. Houdt dit lang genoeg aan, dan kan er een lichamelijke onbalans ontstaan die problemen geeft, en behoorlijke fysieke klachten kan opleveren. In mijn praktijk werk ik aan het opsporen van deze blokkade van energie, het behandelen ervan zodat ook psychisch de energie weer goed kan doorstromen.