ALLERGIEEN ELIMINERENIeder mens heeft in zijn leven voedingsstoffen nodig om het lichaam te laten functioneren. Het is mogelijk dat op een gegeven moment het lichaam bij een of meerdere voedingsstoffen vreemd gaat reageren of protesteren. Dan is het heel waarschijnlijk dat je een allergische of intolerante reactie hebt. Allergische reacties kunnen echter ook betrekking hebben op materialen, inentingen, infecties, straling, stuifmeel, insectenbeten, atmosferische veranderingen, schimmels, bacteriŽn, chemische producten, emoties, de energie van bepaalde mensen of dieren enz.

Allergenen hebben op velerlei niveaus hun weerslag: op fysiek, energetisch, emotioneel en mentaal niveau, maar zijn ook gekoppeld aan diverse bewustzijnslagen. Tijdens de behandeling krijg je inzicht in welke dilemma's mogelijk ten grondslag liggen aan de allergieŽn, maar ook welke kwaliteiten meer tot uiting mogen komen. Doordat je bereid bent oude patronen los te laten en de allergenen die eraan gekoppeld waren geŽlimineerd worden, zul je merken dat je energieker en weerbaarder wordt. Er worden in deze behandelingen allerlei systemen geopend en in balans gezet die erg belangrijk zijn in je relatie tot je algehele conditie. De spiertesten die toegepast worden zijn erop gericht allergieŽn, candida en intoleranties op te sporen, en de oorzaak te achterhalen waarom ze zijn ontstaan, en wat ze in het systeem verstoren. In de meeste gevallen is de allergie of intolerantie op te lossen. Er wordt in eerste instantie gekeken naar de 5 basisstoffen waar mensen allergisch op kunnen reageren, nl. eiwitten, calcium, vitamine C, vitamine B en suiker. Als er voor deze basisstoffen geen allergie aanwezig is wordt er gewerkt met alle overige mogelijke stoffen waar men allergisch op zou kunnen reageren. In volgende consulten kan dan gewerkt worden aan andere allergieŽn, candida of andere klachten Ik werk met allerlei testbuisjes, om de allergieŽn te kunnen opsporen, behandelen en uit het systeem te halen. Ook is het soms wenselijk dat u zelf testmateriaal (bijv. huisstof, beddestof, etenswaren, wasmiddelen, wasverzachter enz.) verzamelt en meeneemt. Het is mogelijk om meerder allergieŽn tegelijk te behandelen, mits het lichaam dit aan kan..

De balancering kan nodig zijn op het gebied van:
- Emoties (overkoepelende oerangst)
- Activering van de blaasmeridiaan: een behandelwijze uit de NAET (Nambudripad's Allergy Elimination Technique)
- Schoonmaken van de verantwoordelijke meridiaan
- Masseren van de chakra acupressuurpunten
- Versterken van het immuunsysteem
- Uittesten van mineralen en voedingssupplementen die op dat moment nodig zijn voor het lichaam
- Meestal dient de client een dieet van ca. 24 uur (afhankelijk van de test) te houden, waarin een bepaalde voedingsstof helemaal niet voorkomt.