Touch For Health

yingyang
Kinesiologie betekent oorspronkelijk 'leer van de beweging' en vindt zijn oorsprong vroeg in de 20e eeuw.
De orthopedisch chirurg R.W. Lovett gebruikte spiertesten om zwakheden die door polio en zenuwbeschadiging ontstonden, te analyseren. Zijn werk werd in 1932 gepubliceerd.
Dr. George Goodheart een chiropractor uit Detroit gebruikte deze spiertest in zijn praktijk en ontdekte bij toeval dat hij een verzwakte spier kon versterken door de aanhechting en oorsprong van deze spier te masseren.
Later ontdekte hij dat ook neurolymfatische reflexpunten, welke Frank Chapman in 1930 ontdekt had, en de neurovasculaire reflexpunten, gebruikt konden worden om verzwakte spieren te versterken.
Hij heeft totaal 42 spieren in kaart gebracht waarmee organen en meridianen kunnen worden getest op afwijkingen. Door de corresponderende spier te manipuleren, wordt ook het orgaan be´nvloed.
In de Kinesiologie wordt de vitale energie van een spier gemeten. Met andere woorden er wordt gekeken hoe een spier reageert op druk door een hand.

handen

Normaal gesproken weerstaat de spier de druk. Als er een probleem is, kan de spier de druk niet weerstaan. Er is dan een blokkade. De oorzaak voor zoĺn blokkade kan liggen op het fysieke, chemische of emotionele vlak.

Touch for Health (toegepaste kinesiologie)

Touch for Health is ontstaan door het pionierswerk van John Goodheart en, daarna, het werk van John F. Thie. Zijn boek "Toets van de gezondheid" geldt als het basisboek voor Touch for Health. Touch for Health is ontwikkeld als een lekensysteem waarbij het de bedoeling is dat iedereen in staat is zijn medemens weer in balans te brengen. Met een cursus Touch for Health kan iedereen de basisprincipes hiervan leren. Voor ge´nteresseerden, dit is een goed adres: De Hof van Axen .

Bij Touch for Health wordt een 14-tal spieren getest (soms meer), waarbij elke spier staat voor de werking van een bepaald gebied en orgaan in het lichaam. Als de spier zwak test, dan kan deze versterkt worden d.m.v. het stimuleren van een meridiaan en/of het masseren van drukpunten. Hierbij worden dezelfde punten en meridianen gebruikt als bij acupressuur en acupunctuur.

Doordat spieren/meridianen gecorrigeerd en gestimuleerd worden, komt het systeem van lichaam en geest weer in balans. Deze methode is bedoeld als preventieve werking: doordat lichaam en geest in balans zijn, kun je stress beter aan.

Kinesiologie heeft een holistische benadering: het ziet de mens als een geheel van een structureel, chemisch en psychisch/spiritueel wezen. Touch for Health is toegepaste kinesiologie, een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van spiertesten om verstoringen in de gezondheid van het lichaam te achterhalen.

Ons geheugen is erfelijk en eeuwenoud. Er is vastgesteld dat spierreacties via het zenuwstelsel verbonden zijn met allerlei onderdelen van het geheugen.

Wanneer ons lichaam zich iets herinnert wat niet prettig of slecht voor onze gezondheid is of was, geeft een spier, tijdens het testen, hierop heel even een reactie. Deze spierzwakte wordt in de kinesiologie gebruikt als een middel om de onbalans op te sporen en te herstellen. Kinesiologie laat de energie in het lichaam weer opnieuw stromen en stimuleert het zelfherstellend vermogen van de mens.

U leert naar uw lichaam te luisteren en het in goede conditie te brengen en te houden. Door diverse testen worden de verstoringen in het lichaam opgespoord en in balans gebracht. U voelt zich daarna energieker, minder moe, minder gespannen en prettiger.


Kinesiologie


een zoektocht
een ontdekkingsreis
van jou en mij
samen.


hervinden van
zelfgenezingskracht,
van je godsvonk,
van levenskracht.


een aanraking
van jou naar mij
van mij naar jou
in wederzijds respect